آبگوشت دودار یا کشک (اراک)

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
نفرات 5 نفر
آماده سازی 15 دقیقه
پخت 210 دقیقه

موارد لازم

نخود 2/3 پیمانه
لوبیا سفید 2/3 پیمانه
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
سردست گوسفند (بااستخوان) 600 گرم
دنبه 1 عدد
آب 10 پیمانه
سيب زميني (بدون پوست و شسته‌شده) 1 عدد
بادنجان (بدون پوست ) 2 عدد
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنيز 1 قاشق چایخوری
پیاز داغ 1/4 پیمانه
نمک و دانه فلفل سياه به مقدار لازم
کشک (غليظ) 2 پیمانه
روغن مایع به مقدار لازم

روش تهیه

1

حبوبات را از 24 ساعت قبل بهطور جداگانه در مقداری آب خیس کنید (در طول خیساندن، 2 تا 3 بار آبِ آن را عوض کنید) سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید و نخود، لوبیا، پیاز، گوشت و دنبه را در قابلمه ‏‏‏‏ای حاوی آب ریخته و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. پس از جوش‏‏‏‏آمدن، حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا مواد به ‏‏‏‏مدت ۳ ساعت و 30 دقیقه بپزند.

2

در یک ساعت آخرِ پخت، سیب ‏‏‏‏زمینی را به آبگوشت بیافزایید.

3

بادنجان‏‏‏‏ ها را در تابه ‏‏‏‏ای حاوی روغنِ داغ سرخ کنید سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‏‏‏‏ها گرفته شود. سپس زردچوبه و پودر تخم گشنیز را در تابه‏‏‏‏ ای حاوی روغن تفت دهید و در 30 دقیقه آخرِ پخت، به‏‏‏‏ همراه بادنجان، پیازداغ و فلفل سیاه به آبگوشت اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزد.

4

در ظرفی، کشک را با دو پیمانه آبِ گوشت رقیق کنید و در 20 دقیقه آخر پختِ آبگوشت، به آن اضافه کنید.

5

در اواخر پخت، نمک را به آن بیافزایید و پس از پخت کامل، آبِ آبگوشت را در ظرفی بریزید. گوشت را از استخوان جدا کنید و همراه با تمام محتویات آبگوشت، با گوشت‏‏‏‏کوب بکوبید، دنبه را کنار آن قرار دهید و سرو کنید.

نکات آشپزی به روایت سانازسانیا

  • کشک را قبل از پخت، حتما به ‏‏‏‏مدت 20 دقیقه بجوشانید.

امتیاز و دیدگاه کاربران

0 امتیاز دهید
پرطرفدارترین دستورات غذایی