آبگوشت قنبید (قم)

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
نفرات 5 نفر
آماده سازی 15 دقیقه
پخت 210 دقیقه

موارد لازم

نخود 1/2 پیمانه
لوبیا سفید 2/3 پیمانه
لیمو عمانی 4 عدد
سردست گوسفند (بااستخوان) 600 گرم
دنبه 1 عدد
پیاز (خردشده) 1 عدد
آب 10 پیمانه
کلم قمری (پوست‌گرفته و خردشده) 3 عدد
سیب‌زمینی (با پوست و شسته‌شده و مکعبی خرد شده) 2 عدد
نعناع‌داغ 2 قاشق سوپخوری
رب گوجه‌فرنگی 3 قاشق سوپخوری
زردچوبه 1/5 قاشق چایخوری
پیاز (رنده‌ و آب گرفته شده) 1 عدد
آبغوره 3 قاشق سوپخوری
نمک و دانه فلفل سیاه به مقدار لازم

روش تهیه

1

حبوبات را از 24 ساعت قبل بهطور جداگانه در مقداری آب خیس کنید (در طول خیساندن، 2 تا 3 بار آبِ آنها را عوض کنید) سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید.

2

روی لیموعمانی‏‏ ها را با چنگال سوراخ کنید و آن‏‏ها را در قابلمه ‏‏ای حاوی 2 پیمانه آب بریزید و به‏‏ مدت 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید لیموعمانی ‏‏ها در همان آب بمانند، در هنگام مصرف، آن‏‏ها را از آب خارج کنید.

3

گوشت، دنبه، حبوبات، پیاز (خردشده) و آب را در قابلمه‏‏ ای بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی‏‏که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا بهمدت ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. 

4

در 45 دقیقه آخر پخت، کلم قمری و سیب ‏‏زمینی را به ‏‏همراه لیموعمانی و نعناع ‏‏داغ به آبگوشت اضافه کنید و بگذارید تا کاملا پخته شود.

5

رب گوجه ‏‏فرنگی را در تابه ‏‏ای حاوی روغن تفت دهید، زردچوبه را به آن بیافزایید و کاملا تفت دهید سپس آن را به ‏‏همراه پیاز (رنده‏‏ شده) به آبگوشت اضافه کنید و بگذارید کاملا پخته شود.

6

در اواخر پخت، آب‏‏غوره، مقداری نمک و فلفل را به آبگوشت اضافه کنید.

7

آبگوشت را در ظرفی بریزید، گوشت را از استخوان جدا کنید و به‏‏ همراه حبوبات و سیب‏‏زمینیِ پوست‏‏ گرفته، با گوشت‏‏کوب کاملا بکوبید، دنبه را کنار آن قرار دهید و سرو کنید.

نکات آشپزی به روایت سانازسانیا

  • برای لذیذتر و مغذی ترشدن طعم این دستور، میتوانید به‌جای آب از ۱۰ پیمانه استاک گوشت استفاده کنید.

امتیاز و دیدگاه کاربران

0 امتیاز دهید
پرطرفدارترین دستورات غذایی