آلبالو پلو

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
نفرات 4 نفر
آماده سازی 30 دقیقه
پخت 70 دقیقه
طرز تهیه آلبالوپلو با مرغ

مواد لازم

راهنما
آلبالو (با هسته و دُم) 1 ک.گ
شکر 1200 گ
مرغ (8 تکه خردشده) 1 عدد
فلفل سياه ب.م.ل
روغن زیتون ب.م.ل
چوب دارچین 2 تکه
زعفران (ساییده و حل‌شده در آب) 3 ق.س
رزماری ب.ت.ل
زردچوبه 2 ق.س
برنج 3 پ
خلال بادام 1/4 پ
روغن مایع ب.م.ل
نان لواش ب.ت.ل
سیب‌‎زمینی (حلقه‌ای خردشده) ب.ت.ل
کره 80 گ
خلال پسته 1/4 پ
نمک ب.م.ل

روش تهیه

1

هسته آلبالوها را جدا کنید. سپس از 2 روز قبل، آلبالوها را در ظرف لعابی بریزید، شکر را لابه‌لای آن‌ها بپاشید و در ظرفی دربسته در یخچال قرار دهید. آلبالوها را در قابلمه‌ای لعابی روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید. پس از جوش آمدن، 20 تا 30 دقیقه روی حرارت بماند تا شربت غلیظ شود. (در این مدت کفِ روی مربا را با قاشق جدا کنید و دور بریزید. پس از ۳۰ دقیقه، آن‌ها را در صافی بریزید، شربت را از آن جدا کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی‌که شربت غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید.)

2

تکه‌های مرغ را از یک شب قبل، در مقداری نمک بخوابانید تا آب ناخالصی مرغ از آن جدا شود. سپس آن را بشویید و در ظرفی حاوی روغن زیتون، چوب دارچین، 2 قاشق سوپ‌خوری زعفران، رزماری، فلفل سیاه و زردچوبه، مرغ را کاملا مزه‌دار کنید (بهتر است به مدت یک شب در یخچال استراحت کند).

3

برنج را از 8 تا 10 ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس کنید. سپس هنگام پخت، آبِ روی آن را خالی کنید. برنج را به‌مدت 7 تا 10 دقیقه در قابلمه‌ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود سپس آبکش کنید.

4

خلال بادام را بهمدت یک ساعت در مقداری آب خیس کنید سپس هنگام مصرف، در آبکش بریزید.

5

مقداری روغن در قابلمه‌ای روی حرارت ملایم بریزید تا داغ شود. سپس نان‌ها را کف قابلمه قرار دهید. حلقه‌های سیب‌زمینی را نمک بزنید. سپس آن‌ها را روی نان بچینید تا تمام سطح نان را بپوشاند.

6

مقداری از شربت آلبالو را کنار بگذارید. کمی از برنج آبکش‌شده و کمی روغن مایع در ظرف شربت آلبالو بریزید و زیر و رو کنید تا برنج آلبالویی‌رنگ حاصل شود؛ مقداری روغن به آن بیافزایید تا دانه‌های برنج به هم نچسبند.

7

مرغ را در قابلمه‌ای، روی حرارت ملایم، قرار دهید و اجازه دهید به‌مدت 45 دقیقه بپزد. پس از پخت، آن را در تابه‌ای حاوی روغن داغ، سرخ کنید تا طلایی‌رنگ شود.

8

خلال پسته را در تابهای حاوی کره داغ، تفت دهید.

9

یک لایه برنج آبکش‌شده روی سیب‌زمینی‌ها بریزید. سپس آلبالو را وسط برنج بریزید. با برنج سفید روی آلبالوها را بپوشانید. برنج آلبالویی‌رنگ را روی برنج بریزید .سپس روی آن را دوباره با برنج سفید بپوشانید. در قابلمه را بگذارید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بخار برنج بلند شود.

10

کره را با 3 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع، روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی‌که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید. خلال بادام را در گوشه‌ای از برنج قرار دهید. بقیه زعفران را در گوشه‌ای دیگر از برنج بریزید، بقیه شربت قوام‌آمده را نیز در گوشه‌ای دیگر بریزید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به‌مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد.

11

آلبالوپلو را در ظرف موردنظر بریزید و مرغ را کنار آن قرار دهید. روی آن را با برنج زعفرانی، برنج آلبالویی، خلال بادام و پسته تزیین و سرو کنید.

نکات آشپزی به روایت سانازسانیا

  • آلبالوپلو را با حرارت خیلی ملایم دم کنید تا به دلیل شیرینی کفِ قابلمه، ته دیگِ آن نسوزد.
  • پختِ آلبالو در قابلمه لعابی، به مدت 20 تا 30 دقیقه، باعث میشود تا آلبالو خوشرنگ تر شود.
  • اضافه کردنِ کره به شربت قوام آمده، مانع از خمیر شدن و به هم چسبیدنِ برنج میشود.
  • شربتِ زیاد، باعث چسبندگی و له شدن آلبالوپلو میشود و شربتِ کم، شیرینی لازم را به آن نمیدهد، بنابراین به میزان شربت آلبالو و همچنین پختِ برنج دقت کنید.
  • استفاده از خلال بادام و پسته در این دستور، طعم آن را لذیذتر میکند.
  • خلال بادام را حتما خیس کنید، اما نیازی به تفت دادنِ آن نیست، فقط آن را در قابلمه برنج قرار دهید تا همراه برنج، دم بکشد.
  • خلال پسته را خیس نکنید، زیرا باعث تغییررنگِ آن میشود، اما آن را حتما در کمی روغن، تفت دهید و در زمانِ سرو، روی برنج بریزید.

امتیاز و دیدگاه کاربران

عالی

ثبت امتیاز

ثبت دیدگاه

پرسش و پاسخ

دوره‌های مرتبط

پرطرفدارترین دستورات غذایی