نان بیگل

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
نفرات 0 نفر
آماده سازی 30 دقیقه
پخت 20 دقیقه
نان بیگل، طرز تهیه نان بیگل، طرز تهیه نان بیگل خانگی، طرز تهیه نان بیگل خوشمزه

مواد لازم

راهنما
خمیر مایه خشک و فعال 10 گ
شکر 2 ق.س
آب ولرم (دمای کمتر از 45 درجه سانتی‌گراد) 300 م.ل
رویه کنجدی طبق دستور داده شده
آرد (همه‌منظوره) 4 پ
نمک 6 گ
روغن مایع ب.م.ل
تخم‌مرغ (به دمای محیط رسیده و همزده‌شده) 1 عدد

روش تهیه

1

خمیرمایه را همراه شکر در ظرفی حاوی آب ولرم ریخته و هم بزنید تا خمیرمایه در آب حل شود، سپس روی آن را پوشانده و به‌مدت 5 تا 10 دقیقه در جای گرمی استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود و کف کند. 

2

رویه کنجدی را طبق دستور داده‌شده، آماده کنید؛ بدین‌ترتیب که 2 قاشق سوپ‌خوری پودر سیر، 1/2 2 قاشق سوپ‌خوری پودر پیاز، 1/2 1 قاشق سوپ‌خوری دانه کنجد سفید، یک قاشق سوپ‌خوری دانه کنجد سیاه، 1/2 قاشق سوپ‌خوری نمک و یک قاشق سوپ‌خوری دانه خشخاش را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.

3

آرد، نمک، بهبود‌دهنده و خمیر‌مایه عمل‌آمده را در میکسر مخلوط کنید. (اگر خمیر شل بود می‌توانید از بالای میکسر مقداری آرد را به تدریج به آن اضافه کرده تا خمیر به دیواره‌های مخلوط‌کن نچسبد و اگر خمیر سفت بود کمی آب ولرم را به همین روش به آن بیافزایید تا خمیر جمع شود).خمیر را به‌شکل گرد فرم داده و آن را داخل کاسه چرب‌شده قرار دهید، خمیر را داخل کاسه بچرخانید تا سطح خمیر چرب شود. روی کاسه را با پارچه‌ حوله‌ای بپوشانید و به‌مدت یک ساعت در جای گرم استراحت دهید تا حجم خمیر دوبرابر شود.

4

پس از استراحتِ خمیر، چند ضربه آرام روی آن زده، حدی که پُفِ خمیر را بگیرید، سپس آن را به‌مدت یک دقیقه دیگر، روی سطح آردپاشی شده ورز دهید.

5

خمیر را به 8 قسمت مساوی تقسیم کرده و آن‌ها را چانه‌گیری کنیدو (خمیر را از اطراف به سمت وسط و زیر، با دودست به‌شکل دایره فرم داده و روی سطحی صاف، با حرکت دورانی یک دست، به‌صورت گرد فرم دهید تا خطی روی چانه‌ها باقی نماند. چانه‌ها را بافاصله، روی سینی فر آردپاشی‌شده بچینید. روی چانه‌ها را با پارچه‌ حوله‌ای مرطوب پوشانده و به‌مدت 10 دقیقه استراحت دهید.

6

پس از این مدت، چانه‌ها را در دست گرفته، قسمت وسطِ آن‌ها را با فشار انگشت، حفره کوچکی ایجاد کنید. با استفاده از انگشت اشاره هر دو دست، داخل حفره را با حرکات دورانی بچرخانید تا حفره، کمی بازتر شود و ظاهر آن شبیه دونات شود. (این مرحله را بسیار بادقت و آرام انجام دهید).  

7

فر را از 30 دقیقه قبل، روی حرارت 210 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید (در صورت استفاده از فر برقی، باید حالت پختِ پایین و فن کانوکشن و برای استفاده از فر گازی؛ حرارت پایینِ آن را انتخاب کنید).

8

خمیرها را به‌مدت یک‌دقیقه از هر طرف، داخل قابلمه‌ای حاوی مقداری آب جوش و روغن قرار داده تا کمی بپزند، سپس آن‌ها را به‌وسیله کفگیر سوراخ‌دار از قابلمه خارج کرده و بافاصله، روی سینی فر، حاوی کاغذ روغنی بچینید.

9

روی خمیرها را به‌وسیله قلم‌موی مخصوص آشپزی، به‌آرامی، به تخم‌مرغِ همزده و 1/4 قاشق چای‌خوری نمک آغشته کرده، سپس رویه کنجدی آماده‌شده را روی خمیرها بپاشید و سینی را به‌مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر گرم‌شده، قرار داده تا بپزند و روی نان‌ها طلایی‌رنگ شوند.

10

پس از پخت، سینی را از فر خارج کرده، نان‌ها را به‌مدت 30 دقیقه روی توری سیمی قرار داده تا خنک شوند، سپس سرو کنید.

نکات آشپزی به روایت سانازسانیا

امتیاز و دیدگاه کاربران

ثبت امتیاز

ثبت دیدگاه

پرسش و پاسخ

سلام<br /> وزن یک پیمانه آرد چند گرم است

پاسخ دهید
پاسخ:

125 گرم

دوره‌های مرتبط

پرطرفدارترین دستورات غذایی