نان جو

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
نفرات 0 نفر
آماده سازی 20 دقیقه
پخت 25 دقیقه
نان جو، طرز تهیه نان جو، طرز تهیه نان جو رژیمی، طرز تهیه نان جو خانگی

مواد لازم

راهنما
آرد (همه‌منظوره) 3 پ
آرد روگن یا چاودار (الک‌شده) 40 گ
آرد جو (الک‌شده) 35 گ
آرد جوی دوسر (الک‌شده) 25 گ
نمک 9 گ
شکر 30 گ
خمیر مایه فوری 10 گ
بهبوددهنده پودری 15 گ
آب (سرد) 300 م.ل
کره (به دمای محیط رسیده) 15 گ
تخم‌مرغ (به دمای محیط رسیده) 1 عدد
مغز دانه آفتابگردان (رومال) ب.م.ل

روش تهیه

1

آردها را همراه شکر، خمیرمایه، بهبوددهنده و آب سرد در مخلوطکن ریخته و بهمدت 3 دقیقه، با دورِ کُند هم زده تا کاملا یکدست شود.

2

نمک و کره را به مخلوط آرد بیافزایید و بهمدت 8 دقیقه با دورِ تُندِ مخلوطکن هم زده تا خمیر نرم و لطیفی بهدست آید (اگر خمیر شل بود میتوانید از بالای میکسر مقداری آرد را به تدریج به آن اضافه کرده تا خمیر به دیوارههای مخلوطکن نچسبد و اگر خمیر سفت بود کمی آب ولرم را به همین روش به آن بیافزایید تا خمیر جمع شود).

3

خمیر را از مخلوطکن خارج کنید و آن را داخل کاسه چربشده قرار داده و روی خمیر را با اسپری روغن، کمی چرب کنید. روی کاسه را با پارچه مرطوب یا سلفون کمی شُل بپوشانید و بهمدت 10 دقیقه در جای گرم استراحت دهید.

4

از خمیر به اندازههای 200 گرمی برداشته و آنها را روی سطح صاف، چانهگیری کنید و به شکل گرد فرم دهید، سپس چانهها را روی سینی فر چرب و آردپاشی شده چیده و آن را با پارچه پوشانده و بهمدت 90 دقیقه دیگر استراحت دهید.

5

در مدت زمان استراحتِ خمیر، فر را از 30 دقیقه قبل، روی حرارت 210 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید (در صورت استفاده از فر برقی، باید حالت پختِ پایین و فن کانوکشن و برای استفاده از فر گازی؛ حرارت پایینِ آن را انتخاب کنید).

6

روی خمیرها را بهوسیله قلمموی مخصوص آشپزی، بهآرامی، به تخممرغِ همزده آغشته کرده، سپس مقداری مغز دانه آفتابگردان را روی آنها بپاشید و سینی را بهمدت 20 تا 25 دقیقه در طبقه وسط فر گرمشده، قرار داده تا بپزند و روی نانها طلاییرنگ شوند.

7

پس از پخت، سینی را از فر خارج کرده، نانها را بهمدت 30 دقیقه روی توری سیمی قرار داده تا خنک شوند، سپس سرو کنید.

نکات آشپزی به روایت سانازسانیا

  • بهبود دهنده پودری در این دستور ایزی جو، بهبودهنده تخصصی نان جو است.
  • برای جلوگیری از خشک شدنِ نان ها و خوش رنگ شدنِ رویه نان ها یا همان پوسته نان؛ یک عدد سینی فر را از آب جوش پُر کرده و در طبقه پایین فر قرار دهید (مقدار آب باید درحدی باشد که تا مدت زمان پختِ نان، تمام نشود).
  • آرد روگن یا چاودار، آردی صنعتی است و در صورت عدم دسترسی به آن، می توانید به همان مقدار، آرد جو اضافه کنید.

امتیاز و دیدگاه کاربران

ثبت امتیاز

ثبت دیدگاه

پرسش و پاسخ

دوره‌های مرتبط

پرطرفدارترین دستورات غذایی