لیمو عمانی

لیمو عمانی

نامش لیموعمانی یا لیموامانی‌ است. مرغوب‌ترین لیموعمانی در ایران در شهرهای میناب و جهرم یافت می‌شود. برای پودر‌کردن لیموعمانی، ابتدا هسته‌های آن را خارج کنید. لیموعمانی را به‌دو روش می‌توان تهیه کرد: 
1. لیموترش تازه و سالم را شسته و کاملاً خشک کنید. آن‌ها را درون سینی استیل قرار داده و در مقابل نور خورشید بگذارید. دو تا سه ساعت اول، مرتباً آن‌ها را زیرورو کنید تا تمام لیموها خشک شوند. سپس آنها را به‌مدت سه تا چهار روز در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. 
2. لیموها را شسته، نمک بزنید و بگذارید یک روز بمانند. سپس آن‌ها را مجدداً با آب سرد بشویید و داخل آب جوش بریزید، نمک فراوان و مقداری سرکه سفید نیز به‌آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد. پس از یک تا دو جوش، آن را آبکش کنید. پس از خشک‌شدن، با خلال‌دندان، یک یا دو سوراخ روی لیموها ایجاد کرده، آن‌ها را روی پارچه‌ای پخش کنید و 10 روز زیر نور آفتاب قرار دهید. پس از این مدت، لیموها را در سبد ریخته، به سایه منتقل کنید و بگذارید کاملاً خشک شوند. عملیات خشک‌کردن را می‌توانید با دستگاه خشک کن انجام دهید. 
پیش از استفاده از لیموعمانی خشک، ابتدا با نوک چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید، سپس آن را به خورش اضافه کنید. مایعات از این سوراخ‌ها وارد لیمو شده و طعم لیمو را به غذا منتقل‌ می‌کند. بهتر است لیموعمانی را به‌مدت 10 دقیقه در مقداری آب جوشانده، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید به‌مدت دو ساعت در همان آب بماند، لیموعمانی را هنگام مصرف از آب خارج کنید. 


گرد لیموعمانی
گرد لیموعمانی یکی از ادویه‌های پرمصرف در غذاهای ایرانی است. برای تهیه آن، ابتدا لیموعمانی‌ها را خرد کنید تا کاملاً پودر شود، سپس آن‌ها را آسیاب کنید. می‌توانید از گردِ آن به‌عنوان جایگزین سماق استفاده کنید.
موارد مصرف: لیموعمانی برای مطعر‌کردن غذاهای گوشتی مانند خورش قیمه که به‌آرامی روی حرارت می‌پزند، استفاده می¬شود و باید در اواخر پخت به غذا اضافه شود. لیموعمانی را به‌صورت کامل یا پودرشده (گرد) و به‌عنوان چاشنی در خورش‌ها استفاده می‌کنند. همچنین می‌توانید گرد لیمو را لا‌به‌لای برنج بریزید. پودر پوست لیموعمانی نیز همان عطر لیمو را دارد، اما ترش نیست. 
 

نظرات

مطالب مرتبط

تازگی مرغ

برای خرید یک مرغ سالم حتما به این نکات توجه کنید!

شنبلیله

هر آنچه راجع به شنبلیله باید بدانید!

برگ بو

هر آنچه راجع به برگ بو باید بدانید!

تخم کرفس

تخم کرفس را در چه غذاهایی استفاده کنیم؟

پربازدید‌ترین‌ها